המטבח האסייתי הגיע לישראל לפני עשרות שנים בעקבות טיולים של ישראלים במדינות שונות ברחבי מזרח אסיה. אחד המאכלים המוכרים והאהובים ביותר בישראל מהמטבח האסייתי הוא הסושי המגיע במגוון סגנונות, צבעים וטעמים. רול הסושי המקורי עבר שינויים כדי שיתאים למטבח הכשר של ישראל והוא נמכר בישראל גם בהשגחת כשרות. אם אתם מעוניינים לעשות הזמנת סושי כשר בפתח תקווה כדאי שתכירו את הדרך שמאכל הסושי עשה עד לכשרות המוכרת לנו היום הנחשבת למקובלת עבור מרבית הקהילות הדתיות והחרדיות בארץ. במאמר הבא נסביר איך לעשות הזמנת סושי כשר בפתח תקווה ונפרט על הדרך שהסושי עשה עד שהגיע למטבח הישראלי הכשר.
איך סושי הפך למאכל כשר בישראל?
מקור הסושי המוכר לכולנו הוא מיפן (הומצא במקור ע”י הסינים) והוא מבוסס על אורז, חומץ, דגים נעים או מעושנים, ירקות ואצות. מבחינת ההלכה, המרכיבים הללו נחשבים לכשרים, כולל סוגים שונים של דג נע, וזאת כאשר המרכיבים ותהליך ההכנה נעשים בפיקוח של השגחת כשרות מסודרת ומקובלת. הסושי המוכר לנו היום עבר דרך ארוכה עד שהגיע למראה ולמרקם הקיים. במקור הוא נועד לשמר דגים באמצעות שכבות של אורז בתרבויות עתיקות בסין שלא היו להן אפשרויות הקפאה וקירור של הדגים. כיום זהו מאכל יפני מסורתי הנמכר בישראל גם כמאכל כשר בקהילות רבות שומרות כשרות.
המקור היפני הלא כשר לעומת הסושי הכשר
ביפן סושי יכול להכיל מרכיבים שונים מלבד האצות והאורז. במטבח היפני משלבים בתוך הסושי מרכיבים נוספים מלבד המוכרים לנו בארץ, כגון פירות ים ודגים שאינם עומדים בכללי הכשרות בארץ. המטיילים הראשונים שחזרו לישראל מהמזרח הרחוק הביאו את הסושי לישראל בצורתו המקורית עד שנבחרו המרכיבים המוכרים לנו היום, כמו דג סלמון, דג טונה וסוגים שונים של ירקות. אנחנו במסעדת סושי טיים מציעים לכם סושי איכותי וטעים בהשגחת כשרות קפדנית של הרבנים לנדא וצבי רוזנבלט הנחשבת למקובלת בקרב קהילות רבות של דתיים וחרדים. אנחנו בוחרים בהקפדה את כל המרכיבים של הסושי ומציעים לכם אותו במגוון טעמים, סוגים ושילובים.
הזמנת סושי כשר בפתח תקווה דרך מסעדה מובילה
החלטתם לעשות הזמנת סושי כשר בפתח תקווה? רוצים להזמין רולים של סושי בהתאמה אישית? זה הזמן להתקשר אלינו למספר הטלפון המופיע באתר ואנחנו במסעדת סושי טיים נטפל בהזמנה שלכם ונשלח אותה בהקדם עד לבית שלכם בפתח תקווה.